8 października 2021

Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz

Zespół Szkół Spożywczych w Zabrzu wraz z Izbą Rzemieślniczą Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach w roku szkolnym 2021/2022 organizują V edycję turnieju.

Celem turnieju jest rozwijanie i pogłębianie wiedzy oraz umiejętności uczniów kształcących się w zawodzie kucharz. Temat edycji: „Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”.

Turniej jest skierowany do uczniów klas programowo najwyższych branżowej szkoły I stopnia, którzy kształcą się w zawodzie kucharz.

Zawody poszczególnych stopni turnieju odbędą się w następujących terminach:

  • eliminacje szkolne – do 30 listopada 2021 r.,
  • eliminacje wojewódzkie – do 11 lutego 2022 r.,
  • eliminacje ogólnopolskie – w dniach 25-27 kwietnia 2022 r.

Organizatorzy zapraszają do współpracy szkoły lub inne organizacje zawodowe zainteresowane organizacją etapu wojewódzkiego. W tym celu w terminie do 26 listopada 2021 r. należy złożyć wniosek do Komitetu Głównego Turnieju o powołanie komisji wojewódzkiej.

Więcej informacji na stronie internetowej https://zsspoz.zabrze.pl/iv-turniej-kucharz/